Luxe brood moet bakker redden

In de Volkskrant van 20 juli 2013 lazen we een groot artikel over ambachtelijk brood. Hierin staat dat ambachtelijk brood het verschil maakt tussen bakkers die slagen en bakkers die sluiten in deze lastige tijd.

De Volkskrant van 20 juli 2013 signaleert hetzelfde probleem als wij van HANDGEMAAKTBROOD. Er is namelijk een trend te zien vanaf 2007 tot 2013: zo’n 260 bakkerijen per jaar sluiten hun deuren en hun omzet nam gemiddeld met 7 % af. De consument kan namelijk steeds meer en beter brood bij de supermarkt kopen.

Bakkers die het verschil maken, bieden bijzonder brood aan.Volkskrant juli 2013 (1 van 1)

Daarom adviseert de branchevereniging van bakkers, NBOV,  dat bakkers zich kunnen onderscheiden met ambachtelijk en luxe brood. Luxe brood is meestal iets duurder, maar de klant is bereid dat te betalen om te genieten van een speciaal, lekker ambachtelijk gebakken brood.
Dat kan door het volgen van een cursus, maar ook een stuk gemakkelijker, door hoge kwaliteit natuurlijk brood, zonder E-nummers, bij HANDGEMAAKTBROOD te bestellen.

Klik hier om het artikel uit de Volkskrant te lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *