Digitaal broodje

Aside

Digitaal broodjeTrends… we zijn er allemaal gevoelig voor. Ook op het gebied van brood. Nooit gedacht? Toch is het zo. En wat eerst trendy of exotisch is, wordt langzamerhand gewoon. Naan bij een pittige maaltijd, foccaccia bij de soep, en het ‘breekbrood’ voor bij de borrel, dat scheurt zo lekker weg. Tot zover het bekende. Het brood van de toekomst komt namelijk uit de zee of uit de computer. Lees verder…

Continue reading

Alles over Spelt

Aside

Schermafbeelding 2013-07-06 om 12.23.46. Het wordt ook wel het oergraan genoemd. Het is ontzettend goed voor lichaam en geest! Het is dus ook niet zo gek dat spelt weer aan het winnen is aan populariteit.

Om het voordeel van spelt uit te kunnen leggen is het belangrijk om even stil te staan bij de meest gebruikte graansoort: tarwe. De voedingswaarde van tarwe bevindt zich hoofdzakelijk in de kiem en de zemel die bij het malen voor het grootste gedeelte uitgemalen en uitgezeefd worden. Het meellichaam van tarwe bestaat voor het grootste gedeelte uit gluten. Continue reading