Bilder&DeClercq opent haar deuren

banner149

AMSTERDAM – Bilder & De Clercq, een nieuw kookwinkelinitiatief, heeft donderdag de deuren geopend in Amsterdam.

Dat melden oprichters Diederik van Gelder en Rogier Leopold. “Goed eten door zelf te koken moet makkelijker kunnen”, was de gedachte achter het nieuwe foodinitiatief. “Mensen hebben het over ‘t algemeen al druk genoeg. Wij willen ze een handje helpen door kwaliteit, inspiratie en gemak te bieden bij het doen van boodschappen en het bereiden van hun eten. Met een wekelijks variërend aanbod aan gerechten”, aldus Van Gelder en Leopold.

Kookwinkel
Bilder & De Clercq, op de hoek van de Bilderdijkstraat en De Clercqstraat in Amsterdam, is een kookwinkel ingericht naar gerecht, waarbij alle ingrediënten van een bepaald recept in de juiste hoeveelheid voor één of twee personen worden aangeboden. Op receptkaarten wordt door middel van foto’s stap voor stap uitgelegd hoe gerechten thuis bereid moeten worden.

Opzet
Het design en interieur van Bilder & De Clercq is bedacht door ‘…,staat creative agency’. “Dus geen traditionele, saaie gangpaden zoals bij traditionele supermarkten. Bezoekers komen binnen tegenover een uitnodigende bar waarin de kassa’s, koffiebar en keuken verenigd zijn. De tafels waarop de gerechten worden gepresenteerd, vormen als het ware marktkraampjes waar bezoekers tussendoor kunnen lopen. De verschillende kleuren grijs in combinatie met warme houtkleuren en kopergroen geven de winkel een frisse, hedendaagse uitstraling. Handgevormde tegels, koperen fittingen, op maat gemaakte meubels in hout en staal, een betonnen vloer en vintage meubels zorgen voor een lichte, industriële sfeer en tegelijk voor dat ambachtelijke gevoel van een ouderwetse kwaliteitskruidenier”, leggen de bedenkers uit.

Bilder & De Clercq heeft onder meer verse broden van HANDGEMAAKTBROOD, een espressobar, wijnen en desserts. Chef-koks in de winkel bereiden gerechten van de week.

 

 

Kookwinkel Bilder & De Clercq opent deuren

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *